3 Şubat 2012 Cuma

Beren Saat (Fatmagül) Biyografi

Beren Saat

Beren Saat

2012
Genel bilgiler
Doğum26 Şubat 1984 (27 yaşında)
Ankara, Türkiye
UlusTürk
Meslek(ler)Oyuncu
Etkin yıllar2004-günümüz
Önemli rolleriZilan Şahvar Azizoğlu (Aşka Sürgün)
Yasemin Ünsal (Hatırla Sevgili)
Bihter Ziyagil Yöreğlu (Aşk-ı Memnu)
Fatmagül Ketenci Ilgaz (Fatmagül'ün Suçu Ne?)
Ödüller
Altın Kelebek Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
2008 Aşk-ı Memnu
2009 Aşk-ı Memnu

Elle Style Awards
Stil Sahibi Kadın Oyuncu
2010 Aşk-ı Memnu


Beren Saat (d. 26 Şubat 1984, Ankara), iki kez Altın Kelebek Ödülleri'ne layık görülen, Türk dizi ve sinema oyuncusu.
Kariyeri boyunca çeşitli rollerde izleyici karşısına çıksa da, Aşk-ı Memnu dizisindeki "Bihter Ziyagil Yöreoğlu" ve Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisindeki "Fatmagül Ketenci Ilgaz" performanslarıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır.

 

Konu başlıkları


  • 1 Hayatı
  • 2 Kariyeri
  • 3 Filmografi
  • 4 Ödülleri
  • 5 Kaynaklar
  • 6 Dış bağlantılar

Hayatı 

Saat 26 Şubat 1984'te Ankara, Türkiye'de doğdu. Sporla uğraşan bir aileden gelen Saat'in, bir abisi vardır.TED Ankara Koleji mezunu olan Beren Saat, Başkent Üniversitesi'nde işletme konusunda ihtisas yaparken Türkiye'nin Yıldızları adlı oyuncu yetiştirip hafta sonu performanslarını değerlendiren yarışma programına katılmıştır. Yarışmada beğeni toplamayı başararak 2. olmuştur. Yarışma programının ekibinde bulunan Tomris Giritlioğlu'nun kardeşi, ona Beren Saat'ten söz edince televizyon dizilerinin aranan yüzlerinden biri haline gelmiştir.

Kariyeri 

İlk olarak, Aşkımızda Ölüm Var isimli dizide Ece Uslu'nun canlandırdığı Pervin karakterinin kardeşini canlandırmıştır. İlk başrolünü, Tomris Giritlioğlu'nun hazırladığı Aşka Sürgün dizisinde Mahsun Kırmızıgül ve bir çok usta oyuncu ile paylaşan oyuncu, sonradan bir dönem dizisi olan Hatırla Sevgili'de Cansel Elçin ve Okan Yalabık'la ikinci başrolünü sergilemiştir ve bu dizi ile birlikte hayran kazanmaya başlamıştır.
Ardından Halid Ziya Uşaklıgil´in aynı adlı eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya ve Nebahat Çehre ile oynamıştır. Bu zengin kadrolu dizide canlandırdığı Bihter karakterinin Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Behlül karakteri ile yasak aşk yaşaması büyük ilgi görmüştür. Dizi yoğun tepkiler alsada, Türk televizyon tarihinin en çok izlenen yapımlarından biri haline gelmiştir. Aşk-ı Memnu'daki rolü ile popülerliği arttıran Saat, Bir röportajında canlandırdığı Bihter karakteriyle ilgili "Senaristlerin diyaloglar dışında Bihter’in ruh haliyle ilgili yazdıkları bana çok şey öğretti." demiştir.[2]
İlk sinema filmi deneyimi Güz Sancısı'nı Murat Yıldırım, ve Okan Yalabık'la oynayan oyuncu, Aşk-ı Memnu dizisi devam ederken senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı Gecenin Kanatları filminde Murat Ünalmış, Erkan Petekkaya ve Yavuz Bingöl'le başrolü paylaşmıştır. Filmde Gece rölünü üstlendi. Dünyanın en çok hasılat getiren yapımlarından biri olan Oyuncak Hikâyesi 3 fiminde Barbie karakterini de Türkçe seslendirdi. Son olarak Vedat Türkali'nin senaryosundan günümüze uyarlanan yönetmenliğini Hilal Saral'ın üstlendiği senaryosunu Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu ikilisinin yazdığı Ay Yapım'ın çektiği Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin başrolü olan Fatmagül karakterini canlandırıyor. Dramatik tecavüz sahnesiyle çok konuşulan dizi reyting rekorları kırıyor.[3].

Filmografi 

Sinema
YılBaşlıkRolüNotlar
2004Aşkımızda Ölüm VarNermin
2008Güz SancısıElena
2009Gecenin KanatlarıGece
2010Oyuncak Hikâyesi 3BarbieSes
2011Gergedan Mevsimleri
Film Cannes Film Festivali'ne katılacaktır.
Televizyon
YılBaşlıkRolüNotlar
2004Aşka SürgünZilan Şahvar Azizoğlu.
2005.
2006Hatırla SevgiliYasemin Ünsal
2007.
Avrupa YakasıKonuk oyuncu
2008Hatırla Sevgili.
Aşk-ı MemnuBihter Yöreoğlu Ziyagil.
20092009 Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.
20102010 Altın Kelebek Ödülleri'nde yeniden En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. 2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi.
Fatmagül'ün Suçu Ne?Fatmagül Ketenci Ilgaz.
20112011 Antalya Televizyon Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

Ödülleri 

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Beren_Saat adresinden alınmıştır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar