21 Şubat 2012 Salı

Ruhsar Öcal ve Salih Kalyon Kimdir?-Canım Benim dizisi yeni

“Canım Benim” in en güçlü sesi


İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosunda solist olan Ruhsar Öcal’ı, İlk olarak “Gurbetçiler” dizisinde Helga yenge olarak tanıdık ve sevdik. Gurbetçilerden sonra bir çok dizi ve sinema filminde rol alan Güçlü ses Ruhsar Öcal, şimdilerde Fox’un yeni dizisi “Canım Benim” ile televizyon izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.
Ruhsar Öcal Kimdir
İstanbul Devlet Opera ve Balesi kadrosunda solist olan Ruhsar Öcal, Sadri Alışık Kültür Merkezi, BKM gibi özel tiyatro topluluklarında da görev yaptı. 1995 yılından itibaren kamera karşısına geçerek, sinema ve dizi filmlerde de çeşitli rollerde oynadı. 1996 yılında Gurbetçiler dizisindeki "Helga yenge" rolüyle çıkış yapan samatçı, Hisseli Harikalar Kumpanyası'nın ikinci sürümünde rol aldı. Haldun Dormen'in yönetmenliğinde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde , sanatçı Kubat'ın da katılımıyla, Folklorama (bazı kaynaklara göre Folklorika) adlı bir projeyi hayata geçirdi.
Rol aldığı eserler
Osmanlı Cumhuriyeti - 2008 Saliha Sultan
Affedilmeyen - 2007 Kerime
Vazgeç Gönlüm - 2007 Belgin
Müjgan Bey - 2004 Hicran
Azize - 2004 Verda
Hayalet - 2004 Manolya
Bir Tatlı Huzur - 2002
Direklerarası - 1999
Gurbetçiler - 1996 Helga
Sahte Dünyalar - 1995
Azmi - 1995

Bizimkiler’in Sedat’ı “Canım Benim” de


Fox’ta fragmanları dönmeye başlayan “Canım Benim” dizisinde 30 yıllık evliliğinden bunalan kocayı canlandıracak olan Salih Kalyon, aslında hepimizin yakından tanıdığı bir oyuncu. Salih Kalyon’u ilk olarak Türk dizi tarihinin en önemlilerinden biri olan “Bizimkiler” dizisinde tanıdık. Güç kimdeyse onun yanında yer alan, çıkarcı ve yalancı Sedat karakterine hayat veren Salih Kalyon, sinema ve tiyatro eserlerinden sonra uzun süredir televizyon dizilerinde rol alıyordu. Hadi Salih Kalyon’u Yakından tanıyalım.
Salih Kalyon Kimdir:
1946 Ağrı doğumlu Salih Kalyon, 1964 yılında Asaf Çiyiltepe - Güner Sümer ikilisinin yönettiği Ankara Sanat Tiyatrosu’na girerek Cahit Atay’ın “Sultan Gelin” oyunuyla profesyonel oyuncu oldu. Bir yıl sonra Dostlar Tiyatrosu ile çalışmaya başladıysa da, kısa bir süre sonra tekrar AST’a döndü. “Müfettiş”, “Mayın”, “Durand Bulvarı”, “Tozlu Çizmeler”, “Linç” ve “Ana” oynadığı oyunlardan bazıları. 1976 yılında A.Ç.T. adı altında kendi topluluğunu kuran ve 20 yıl devam ettiren sanatçı, tiyatro çalışmalarına iki yıl ara verdikten sonra, 1999 yılında 'Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?' oyunuyla yeniden sahnelere döndü. Salih Kalyon, “Bizimkiler” ve “Bir Demet Tiyatro”, 'Organize İşler' dizileri ile “Vizontele” , “Bana Bir Şeyhler Oluyor” de oyununda rol aldı. Televizyon dizileriyle kariyerine devam eden Salih Kalyon en son 'Fırtına' dizisinde rol aldı



http://dizimanyaq.blogspot.com/  dur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar