31 Ağustos 2013 Cumartesi

Nina Dobrev biyografisi Yabancı oyuncu

Nina Dobrev (Bulgarca: Нина Константинова Добрева - 9 Ocak 1989) Bulgar-Kanadalı oyuncu ve model. Degrassi: The Next Generation'da 6. sezondan itibaren bekar genç bir anne olan Mia Jones'u canlandırdı. Halen The Vampire Diaries isimli Tv dizisinde Elena Gilbert ve Katherine Pierce rolünü canlandırıyor.


Dobrev Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da doğdu ve iki yaşında ailesiyle birlikte Kanada'ya taşındı. İş için Atlanta, Georgia'ya taşınana kadar Toronto,Ontario'da yaşadı. Babası bir bilgisayar uzmanı, annesi ise bir sanatçıdır. 


Alexander isminde mühendislik okuyan bir ağabeyi vardır. Dobrev, Scarborough,Ontario'da J. B. Tyrrell Sr. Public School'da okudu.Wexford Collegiate School for the Arts'tan mezun olduktan sonra Toronto'da Ryerson University 'de sosyoloji eğitimi almaya başladı ancak 2008'de oyunculuk kariyerini devam ettirme kararı dolayısıyla okulu bıraktı. Sonrasında birçok ünlü yeteneğin keşfedildiği Dean Armstrong Acting School'da eğitim aldı. 

Nina Dobrev çok genç yaştan itibaren dans,jimnastik,müzik,tiyatro,görsel sanatlar ve oyunculuk alanında büyük bir gayret ve yetenek gösterdi. Nina, Aesthetic Group Gymnastics'de Kanada'yı temsil etmiştir. 2005'te Kopenhag'da gerçekleşen Senior World Championshipse ve Plzeň' gerçekleşen Junior World Championships e katılmıştır. Dobrev, akıcı bir şekilde Bulgarca, İngilizce ve Fransızca konuşabiliyor.



Modellik işleri,reklamlar derken Nina Dobrev kendini oyunculuk seçmelerinin içerisinde buldu. Kısa bir süre sonra Fugitive Pieces, Away from Her, Never Cry Werewolf, ve televizyon dizisi Degrassi: The Next Generation gibi yapımlarda rol aldı. Amerikan CTV kanalında yayınlanan The American Mall isminde bir MTV filminde yer aldı. Şimdi The CW kanalında yayınlanan The Vampire Diaries isimli televizyon dizisinde iki karakteri birden (Damon ve Stefan Salvatore isimli iki vampir kardeşin aşkı arasında kalmış bir genç kız olan Elena Gilbert ve intikama susamış, kibirli, Elena Gilbert'ın görsel ikizi olan, Amerikan İç Savaşı zamanında Salvatore kardeşlerin aşık olduğu vampir Katherine Pierce'ı) canlandırmaktadır.

26 Mart 2010'da vizyona giren Sony Pictures Classics yapımı, erotik-gerilim türündeki Atom Egoyan filmi Chloeda da küçük bir rolü vardır. Film ABD'de 3 milyon dolar hasılat yapmıştır.
2012'de vizyona girmesi planlanan, Stephen Chbosky'nin yazdığı The Perks of Being a Wallflower isimli romanın uyarlaması olan, aynı isimli filmde Candace isimli karakteri canlandırmıştır.Kasım 2011'de vizyona girmesi planlanan Jonah Loop'un yönettiği Arena isimli filmde de yer almıştır.


Eylül 2009'da, Dobrev ve The Vampire Diariesdeki rol arkadaşları Candice Accola, Kayla Ewell ve Sara Canning çevreye rahatsızlık vermek suçundan tutuklandı. Aktrisler Georgia Road Köprüsü'nün altından geçen arabaların sürücülerinin dikkatini dağıtacak hareketler yapmakla suçlandı. Gözaltına alınanlardan ünlü fotoğrafçı Tyler Shields köprünün üstünde bir fotoğraf çekimi yaptıklarını açıkladı. Tyler Shields uygunsuz fotoğraf çekmekten 4000$ ceza ödedi ve aktrislere yöneltilen suçlamalar geri alındı.
Dobrev, Sara Paxton ve The Vampire Diariesdeki rol arkadaşları Kayla Ewell, Candice Accola ve Katerina Graham ile yakın arkadaştır.

2007'de Degrassi: The Next Generation dizisindeki rol arkadaşı Daniel Clark ile beraber olan Nina, 2010'dan beri The Vampire Diaries dizisinde Damon Salvatore karakterini canlandıran Ian Somerhalder ile beraber.
Dobrev, sette olmadığı zamanlarda takı tasarımı yapmaktan ve Rock Band oynamaktan hoşlanıyor. İlgilendiği spor dalları arasında; dalgıçlık, 'rüzgar sörfü, wakeboard, tüplü dalış, voleybol, futbol, binicilik, snowboarding ve dağcılık bulunmaktadır. Aynı zamanda mokşa yoga yapıyor.

Nina Dobrev, spor giyim markası Puma'nın başlattığı Project Pink kampanyasına destek vermektedir. Gelirlerinin tamamının göğüs kanseri araştırmalarına aktarılacağı tişört, çanta, ayakkabı koleksiyonunun tanıtım yüzü olan Dobrev, "Bu sezonun Project Pink kampanyasında yer aldığım için gerçekten çok heyecanlıyım. Genç kadınların olaya dahil olması ve farklılık yaratmaları için teşvik edilmesini seviyorum." diyor.

Kaynak belirsiz...Blogumuz hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar