29 Ağustos 2013 Perşembe

Bergüzar Korel Biyografisi-Hakkında-Yaşı-Oynadığı Diziler


Bergüzar Gökçe Korel, 2 Eylül 1982 İstanbul doğumlu. Babası ünlü oyuncu Tanju Korel annesi Hülya Darcan. Zeynep isminde 1 Mart 1975 istanbul doğumlu birde kardeşi var. Bergüzar'ın isminin ingilizce çevirisi ise "Keepsake". Bergüzar, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunu.


Oyunculuğa kendi isteğiyle başladı. Babası çok destek verdi. Oyunculuk ile tanışması lise yıllarında tiyatro üzerine bir iki çalışması ile oldu.

"Sihirli Anahtar" oyunculuk ajansına bağlı olarak çalışıyor.

Bergüzar Korel ilk oyunculuk deneyinimi, annesi Hülya Darcan ve babası Tanju Korel'in hem yapımcılığını üstlendikleri hemde oynadıkları TRT'de yayınlanan "Zeytin Dalı" isimli TV dizisinde yaşadı.


İkinci oyunculuk deneyiminde ise, senaryosunu babası Tanju Korel'in yazdığı "Kırık Kanatlar" dizisinde oynadı. Daha sonra "Şen Olasın Ürgüp" isimli televizyon için yapılmış filmde oynadı.

Bergüzar'ın Kurtlar Vadisi Irak filminde oynama öyküsü ise ilginç. Filmde oynama teklifini, babası hastanede hayata gözlerini kapamadan iki dakika önce gelen telefonla almış. Babası Tanju Korel 21 Eylül 2005 tarihinde akciğer kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Annesi, "Baban bu görüşmeye gitmeni isterdi" diyerek, görüşmeye gitmeye ikna etti.
Filmleri - Oyuncu (6 Film)
Adak 2006
Binbir Gece (Şehrazat) 2006
Zeytin Dalı
İklim 2005
Kurtlar Vadisi Irak (Leyla) 2005
Cemalim 2005
Kırık Hayatlar
KaradaYı 2013

1 yorum:

  1. mütüş bi yetenek helal olsun valla ldığı paralar ileride çok daha iyi yerlere gelecenden adım gibi eminim allah yolunu açık etsin

    YanıtlaSil

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar