23 Temmuz 2014 Çarşamba

Shameless dizisi tanıtım ve inceleme

Bu hafta sizler için Shameless dizisini inceleyeceğiz.

Komedi & Drama bileşimini bu etkide sunabilen birkaç diziden biri olduğunu düşünüyorum.



Dizide her türlü konu işlenmekle birlikte ağırlığın komedi ve dramaya kaydığını görebilirsiniz.



Dizinin ana konusu ise;
Chicago'nun varoş bir semtinde geçen dizi altı çocuk ve bir babadan oluşan Gallagher ailesinin zaman zaman komik, çoğu zamansa yürekleri burkan hayatlarını anlatılmaktadır. Evin reisi olan Frank Gallagher (William H. Macy) ise sahtekar, alkolik, ve utanmaz bir babadır. Dizide ailenin ve her bireyin kendi içinde yaşadığı maceralar anlatılmaktadır.


Karakter analizi yapacak olursak;

Frank Gallagher: 6 çocuğun babasıdır. Pek babalık yaptığı söylenemez. Frank alkolik, bencil ve narsist biridir. Fakat ara sıra iyi biri olabilmektedir. Çoğu zamanını Kev'in barında geçirir.


    Fiona Gallagher: 6 çocuğa bakan kişidir. Evde Steve ile birliktedir. Dans etmeyi sever. Kardeşlerinin vasisidir. Steve ortalıktan kaybolunca yeni patronuyla ilişki yaşamaya başlamıştır.


    Steve/Jimmy Lishman: Fiona ile birliktedir. Ailesi zengin ve kültür düzeyi yüksek bir ailedir. Fakat Steve onlar gibi olmayı sevmemektedir.Önceleri araba hırsızıyken sonradan tekrar tıp fakültesine gitmek ister. Bu yüzden Fiona ile arası açılmıştır.

    Carl Gallagher: Ailenin Liam'dan sonra en küçük erkek çocuğudur. Şiddet yanlısıdır ve tehlikeli şeyler yapar. Bunun yüzünden sürekli okulundan atılma tehlikesi geçirir.

    Phillip „Lip“ Gallagher: Ailenin en büyük erkek çocuğudur. Çok zekidir, bu nedenle para kazanmak için başkalarının adına sınavlara girmektedir. İlk sezon Karen ile birliktedir fakat daha sonra Mandy ile çıkmaya başlar.3.Sezon finalinde MIT'ye girmiştir.

    Ian Gallagher: Ailede Phillip'den sonra en büyük erkektir. Eşcinseldir. Amerikan Deniz Kuvvetleri'ne katılmak istemektedir. Kash'in marketinde çalışmaktadır. Hoşlandığı çocuk Mandy'nin ağabeyi Mickey'dir.





    Debbie Gallagher: Ailenin en küçük kızıdır. Zekidir. Kendinden çok başkalarını düşünür ve dürüst biridir. Steve(Jimmy)'nin gizli sırlarını bilmektedir.

    Aile dışı karakterler:



    Veronica "V" Fisher: Ailenin yan komşusudur. Özgün biridir. Kev ile birliktedir. Fiona ile çok iyi anlaşır ve aileyi çok sever.

    Kevin "Kev" Ball: Ailenin yan komşusudur. Veronica"V" ile birliktedir ve bir barda çalışmaktadır. Frank sürekli Kevin'in barında takılmaktadır.

    Karen Jackson: Down sendromlu çocuğunu kabul etmeyip evden kaçmıştır. Lip'i sevmektedir. Araba çarpmasıyla bir komaya girmiştir.

    Sheila Jackson: Karen'in annesidir. Kocası evi terketmiştir. Çok yardımsever birisidir. Sheila'nın dışarı çıkma korkusu vardır bu yüzden sokağa çıkamamaktadır. Fakat daha sonra bu korkuyu yenmiştir.




    Oyunculuk ve senaryo gerçekten övülesi,hemen hemen her bölümde cinsellik olsa da insan yaşamında cinselliğin sıradan bir süreç olduğunu gösteren ender filmlerden,bu konuda ,yapımcıları da kutlamak gerekiyor. Son derece eğlenceli bir dizi yapmışlar. Amerika'da tipik bir ailenin böyle olmadığını muhtemeldir ancak yinede bizlere dünyada değişik ailelerin ve aile bağlarının olduğunu gösteren bir dizi olduğu kanaatindeyim.



    Özetle; Kesinlikle izlemenizi önerdiğim eğlenceli,komik ve arada dram olan bir dizi.5. Sezonu herkes gibi bende merakla bekliyorum.İzleyeceklere keyifli seyirler.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Rastgele Yayınlar