15 Mayıs 2014 Perşembe

İnternet Haberciliğinde Bir Çığır: Hurriyet Sosyal

İnternetin günümüzde lüksten çıkıp âdeta bir ihtiyaç hâline dönüşmesiyle birlikte hayatımızda birçok şey de değişmeye başladı.
Hızla gelişen teknoloji ve internet dünyası alışkanlıklarımızı, standartlarımızı topyekün değiştiriyor. Tabii bu hızlı dönüşümden herkes gibi basın dünyası da nasibini alıyor. Daha yakın geçmişe kadar bugün yaşanan bir olay normal şartlar altında yarının gazetesinde haber oluyordu. Ancak bugün teknoloji sayesinde bir olay gerçekleştiği an sosyal medyada haber oluyor.
Bu gerçekliğin farkındalığıyla Hürriyet, "Hürriyet Sosyal" adını verdiği yeni projesiyle dünyada bir ilke imza atıyor. İlk defa bir haber sitesi, sosyal medya platformu olma adına önemli bir adım atıyor. Hurriyet.com.tr’nin sosyal medya tabanlı sistemi "Hürriyet Sosyal" ile birlikte bundan böyle her okuyucu dilediği türdeki haberleri ve içerikleri belirterek, ilgi alanındaki gündem konularına doğrudan ulaşabilecek. Sporla ilgilenenler spor haberlerini, müzikle ilgilenenler müzik haberlerini Bana Özel sayfalarında görüntüleyebilecek. Yani artık her okuyucunun bundan böyle kendine özgü bir "Hürriyet"i olacak. Gündemi belirleyen ama dayatmayan bir kuruluş olan Hürriyet, adına yakışır bir şekilde herkese de kendi gündemini belirleme hürriyeti" verecek.
Bu yeni uygulamayla birlikte ana sayfada olmadığı için belki de gözden kaçan haberler artık ilgililerine doğrudan ulaşabilecek. "Öne Çıkar" butonu sayesinde okuyucular dikkat çekmesini istedikleri haberleri de gündeme taşıyabilecek. Ayrıca kullanacakları etiketlerle ziyaretçiler yeni tartışma konuları da yaratabilecek. Kullanıcılar sosyal medya platformlarında kullandıkları bütün özellikleri bir haber sitesinde de bu sayede kullanabilecek.
"Hürriyet Sosyal"in bir başka önemli özelliği de bundan böyle Hürriyet yazarlarıyla okuyucularının tartışabilecekleri, fikir alışverişi yapabilecekleri ve gündemi değerlendirebilecekleri bir platform olması. Hürriyet yazarları bu sayede sadece yazılarıyla değil, yorumlarıyla da okuyucularıyla interaktif bir şekilde iletişim hâlinde olabilecek. Bugüne kadar sadece yazılarını okuduğumuz yazarlarla daha samimi bir bağ da kuruyor olabileceğiz. Aslında bu hep istediğimiz ama gerçekleşmesinin pek de mümkün olmadığını düşündüğümüz bir yenilik.
Tüm bu özelliklerden yararlanabilmek için Hürriyet Sosyal'de üyelik oluşturmak yeterli olacak. Dünyada bir ilk olması sebebiyle bu yeni uygulamanın diğer haber platformlarına rol model olacağını, habercilikte çığır yaratacağını düşünüyorum. Bu projeden dolayı Hürriyet'i kutluyorum.
İçerik: http://www.diliminayariyok.com/
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar