26 Şubat 2012 Pazar

Ucurum yeni bolum-Hayat Kadını Ortalığı Karıştırdı




Geçtiğimiz gün ilk bölümü yayınlanan Uçurum dizisinin hayat kadını karakteri  Nur'un ismi tanıtımı sırasında basına Nur Serter olarak tanıtılınca ortalık birbirine girdi. İsim benzerliğini üzerine alınan CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, yargıya başvurdu. Dizinin yapımcısı Ali Gündoğdu, "bilgisayar hatası" nedeniyle karışıklık yaşandığını, karakterin soyadının aslında 'Sertaç' olduğunu açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, ATV'nin yeni dizisi "Uçurum"da Esra Ronabar'ın canlandırdığı hayat kadınının isminin "Nur Serter" olarak geçtiğini belirterek konuyu yargıya taşıdı. Dizinin bir gazetede yer alan tanıtımında fahişelik yapan ve mamalığa yükselen karakterin adının "Nur Serter" olarak yer aldığını söyleyen Serter, isminin söz konusu karakterde bilinçli olarak kullanıldığını öne sürdü: "Bu bir tesadüf değil. Bilinçli olarak benim ismim tercih edildi. Doğrudan hedef alındığımı düşünüyorum. Dizideki karakterin kılık kıyafet dağıtması, ki sonra onları pazarlıyor, karanlık bir oda kullanılması gibi imajlar var. Bu, yıllardır üzerime yapıştırılan 'ikna odası' olayıyla benzerlik taşıyor." Yasal süreci başlattıklarını ifade eden Serter, RTÜK'e de konuyla ilgili bilgi verdiğini söyledi.

SOYADI 'SERTER' DEĞiL, 'SERTAÇ'

Fatma Nur Serter, dün "Böyle Bir Şey Var mı?" programına telefonla bağlanarak "doğrudan hedef alındığı" iddiasını yineledi. Yayına bağlanan "Uçurum" dizisinin yapımcısı Süreç Filmcilik'in sahibi Ali Gündoğdu ise şu açıklamayı yaptı: "Dizideki bütün karakterler hayal ürünüdür. Dizinin içinde 'Serter' soyadı kullanılmıyor. 'Nur Sertaç' olan karakter, yanlışlıkla gazetede 'Nur Serter' olarak yazılmış. Kendisinden gerekirse özür dileriz. Kasıtlı hiçbir şey yok. Nur Serter ile bir alıp veremediğimiz de yok." Süreç Filmcilik de konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak, 'Serter' soyadının basın bülteninde yanlış yazıldığını duyurdu ve özür diledi: "Dün yayınlanan bir gazetede dizimizi tanıtan haberde, karakterlerden birisinin adının 'Nur Serter' olarak görünmesi, yanlış anlaşılmalara neden olmuştur. Karakterin adı, senaryo karakter analizinde 'Nur Sertaç' olarak kodlanmış, senaryo aşamasında sadece 'Nur' olarak anılmış, öyle çekilmiş ve öyle yayınlanmıştır. Tarafımızdan gönderilen bültenin yazımındaki bilgisayar hatası sonucu Nur isimli karakterin soyadı yanlış yazılmıştır. Her ne kadar yayına yansımamış olsa da, bilgisayar hatası yüzünden oluşan bu olay nedeniyle hem Fatma Nur Serter'den hem de kamuoyundan özür dileriz."

Mağden'le de davalık olmuş

"Uçurum" dizisinin yapımcısı Ali Gündoğdu'nun daha önce benzer bir nedenle gazeteci Perihan Mağden'le de mahkemelik olduğu ortaya çıktı. Mağden, geçtiğimiz yıllarda Show TV'de yayınlanan "Çapkın" adlı dizinin yapımcısı, yönetmeni, senaristi ve yayıncı kanalı hakkında 30 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Ankara 22'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın dilekçesinde, Suna Pekuysal'ın canlandırdığı karakterin, Perihan isimli huysuz komşusuna, "Perihan Mağden, Perihan Mağden, işte sen böylesin, böyle bir cadı, böyle bir belasın" gibi alaycı ve aşağılayıcı ifadelerle seslendiği anlatılmıştı. Dilekçede Mağden, adının, halkın belleğine, "Gıcık, huysuz, sinir, geçimsiz" birisi olarak yerleştirilmeye çalışıldığını öne sürmüştü.

Utanç verici

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: "Nur Serter'in isminin o şekilde kullanılması utanç vericidir. Ayıptır. Nur Serter'e bu hakareti yapanlar, açık, dolaysız ve güçlü şekilde özür dilemelidir."

Kınıyorum

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: "Bunu insanlık adına kınıyorum. İlgili televizyondan, Serter ve toplumdan özür dilemesini talep ediyoruz. Bu televizyon kuruluşunu kınıyorum. O rol, Sayın Serter'i hedef almıştır."

Soyadı yok

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, "Arkadaşlarımız bugün (dün) yaptıkları çalışmada söz konusu dizide 3 kez 'Nur' adının geçtiği, fakat söz konusu milletvekilinin adının ve soyadının geçmediğini tespit etmiş bulunuyor" dedi.



Kaynak : http://www.internethaber.com/nur-serter-sertac-chp-hayat-kadini-ucurum-dizisi-omer-celik--403096h.htm#ixzz1nHiq4Muf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar