4 Mart 2012 Pazar

CANSEL ELÇİN-Yabancı oyuncular

CANSEL ELÇİN: 20 Eylül 1973’te İzmir Tire’de doğdu. 9 yaşında ailesiyle Paris’e yerleşti. Liseden sonra aile işinin başına geçmek için ekonomi okudu. Ama tiyatroya gönlünü kaptırmıştı, oyunculuk dersleri için gece kurslarına başladı. Ardından Fransa’nın önde gelen tiyatro okullarından Florent’da eğitimine devam etti.

Gerard Depardieu, Sophie Marceau, Isabelle Adjani gibi ünlü oyuncuların ders verdiği okulda Audrey Tautou ile aynı sıraları paylaştı. Fransa’da birçok tiyatro oyununda, reklam ve sinema filmlerinde rol aldı. Bir oyunda kendisini izlemeye giden yönetmen Ferzan Özpetek’le tanışan Cansel Elçin, Harem Suare filminde kamera arkasında çalıştı.
Özpetek sayesinde bir başka yönetmenle, Tomris Giritlioğlu ile tanışma fırsatı buldu. Giritlioğlu’nun teklifiyle, Kırık Kanatlar dizisi için Paris hayatına veda edip Türkiye’ye geldi.
Asıl çıkışını Hatırla Sevgili dizisiyle yaptı, “Ahmet” rolüyle En İyi Erkek Dizi Oyuncusu ödülü aldı. Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yönettiği Küçük Kıyamet ile Özhan Eren imzalı 120 filmlerinde oynadı.
Şimdi televizyon ekranlarının Gönülçelen’i. Ama dizide sesine dublaj yapıldığı için eleştiri alıyor.


Dahası için : http://adf.ly/5zWM2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar