4 Mart 2012 Pazar

Dizilerdeki Yabancı Oyuncular -MERYEM UZERLİ

Dizilerdeki Yabancı Oyuncular / Dizilerde Oynayan Yabancı Oyuncular



Doğup büyüdükleri Avrupa şehirlerinde “sıradan” bir hayatları vardı ama Türkiye’de şöhret olup yolda yürüyemez hale geldiler.









MERYEM UZERLİ: Türk televizyon dünyasının yurtdışından son transferi Almanya sahnelerinden. 12 Ağustos 1983’te Almanya’da doğan Meryem Uzerli ya da oradaki adıyla Meriem Sahra Userli, Hamburg’da 3 yıl oyunculuk eğitimi aldı. Romeo ve Juliet gibi birçok klasik tiyatro oyununda ve televizyon filmlerinde rol aldı






Onun kaderini değiştirense, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem rolü için yapılan seçmelerde bozuk Türkçe’sine ve fazla kilolarına rağmen beğenilmesi oldu. Tam 8 ay sürdü Hürrem arayışı.







ABD, Almanya, Hollanda, İngiltere, Makedonya, Hırvatistan, Bulgaristan gibi ülkelerdeki cast ajanslarıyla Türkçe bilen oyuncu adayları için iletişime geçildi. Ve şans Meryem Uzerli’nin yüzüne güldü. “Bana ilk ulaştıklarında film çekimlerim vardı, rolü kabul edemedim. Dizinin yayın tarihi ertelenince projeye dahil olabildim” diye anlatıyor Uzerli.







Ekim ayında Almanya’dan geldiğinde dizi kostümlerinin içine ancak korseyle girebilen Uzerli hemen kampa alındı. Diyet ve pilates yaparak 7 kilo verdi. Binicilik, yüzme ve basketbol sporlarıyla uğraşan güzel oyuncu Türk standartlarının üzerindeki 1.73 metre boyu ve güzelliğiyle Türkiye’de uzun bir süre önemli projelerde yer alacak gibi görünüyor.







Uzerli, Türkçe’yi daha düzgün konuşmak için de gece gündüz çalışıyor; yani dizideki Hürrem’le eşzamanlı olarak o da Türkçe’sini geliştirmiş olacak. Anadili Almanca dışında iyi derecede İngilizce de biliyor. Ama Türkçesi ne kadar gelişirse gelişsin, şimdiden sanal âlemin favorileri arasına giren “Sülüman” repliği kolay kolay unutulmayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar