26 Temmuz 2012 Perşembe

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında değişiklik kaybettirdi



Hayranlıkla izlediğim yarışmada benimde yanıldığım soruydu bu.Demek ki aklımıza kazınmış bir kere bu isim.Hürriyetin Haberi:

KENAN Işık'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 15 bin lira kazanan Bilgisayar Mühendisi Afşin Kapusuzoğlu, 30 bin liraya giden soruda elendi.


Hemen herkese son derece basit gelen soru, "ÖSYM'nin açılımı nedir" şeklindeydi. Kapusuzoğlu da " Bu kez çok basit bir soru" diyerek  "Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi" olarak yanıtladı. Oysa doğru şık, "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi"ydi.
Birçok izleyicinin hüzün nidasına neden olan "hatalı yanıt" aslında bir süre önce yapılan değişiklikten kaynaklanıyor.
Bir çok insanın "Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi" olarak bildiği merkezin adı, kurumun resmi sitesinde de "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi"...Bir buçuk yıl önce “Öğrenci”ydi.
30 BİN TL KAYBETTİ / WEB TV
Ancak ÖSYM'nin resmi binasının kapısında da bir buçuk yıl önce prinç kocaman harflerle "TC Yükseköğretim Kurulu ÖĞRENCİ Seçme ve Yerleştirme Merkezi" yazıyordu. Sonradan "ÖLÇME" sözcüğüyle yenilendi.
Yani tabeladan kalktı ama toplumsal hafızada "öğrenci" olarak kaldı.
Kurumun resmi sitesinde ÖSYS'nin açılımının da halen "ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi" şeklinde olması da yanılsamayı pekiştiriyor.
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için Teşekkür ederiz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rastgele Yayınlar